Cuina genuïna i casolana, elaborada com es feia a casa fa molt de temps.
La cuina és d'estil calabrès i italià del sud,
influenciada per les ensenyances de la meva mare, el meu pare,
tietes i iaies, i basada en la cultura mediterrània.
L'aposta és poder fer un menjar saludable i artesanal,
fent servir una bona matèria prima i aprofitant els productes que ens ofereix cada temporada de l'any.
A Casita no utilitza productes precuinats o
d'elaboració aliena; cada plat, salsa, pastís i massa es prepara íntegrament al local.
Es tracta d'una cuina feta principalment al forn, evitant els aliments fregits.
La massa per pizza i "focaccia" es prepara artesanalment amb només
els ingredients necessaris per fer una de veritat: farina, aigua, sal,
l'oli d'oliva extra verge i poc llevat. I una fermentació lenta.
La elaboració segueix la filosofia del local, amassada i estirada a mà, amb tomàquet i mozzarella 100% italians, i només amb l'ús d'ingredients frescs tallats al moment. És per això que a vegades toca esperar una mica més per gaudir d'una bona pizza.
Per cert, si tens pressa no vinguis a 'A Casita, tampoc no hi ha microones. Aquí, les mans tenen més importància que les
màquines.
'A Casita es un lloc lent, que es dedica a un compromís ètic
en la seva gestió amb la proposta de fer una activitat artesana-comercial
lliure de la lògica de mercat.
Sergio Praticó'